Concours «Défense et illustration de la langue française»,

organisé par l’Association des membres de l’Ordre des Palmes Académiques (AMOPA)

AMOΠA-ΚΥΠΡΟΣ

 

Ο Σύνδεσμος Μελών του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα (ΑΜΟΠΑ) αριθμεί 23500 τιμηθέντες οι οποίοι βρίσκονται σε 151 Τμήματα σε ολόκληρο τον κόσμο μεταξύ των οποίων είναι και η Κύπρος.

Ο Σύνδεσμος ΑΜΟΠΑ – ΚΥΠΡΟΣ με το έμβλημα «Υπηρετώ και Μοιράζομαι» αριθμεί 50 μέλη. Όλα τα μέλη του Συνδέσμου έχουν τιμηθεί με το παράσημο του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, μια πολύ παλαιά Γαλλική διάκριση, η οποία ιδρύθηκε από τον Ναπολέοντα τον 1ο.

Ο Σύνδεσμος ΑΜΟΠΑ – ΚΥΠΡΟΣ, ιδρύθηκε εδώ και 11 χρόνια, και αριθμεί 50 μέλη. Ο Σύνδεσμος έχει διπλό σκοπό:

Την ανάπτυξη επαφών και σχέσεων μεταξύ των μελών του, των φίλων τους και του Συνδέσμου ΑΜLΗΜ που αποτελείται από τα Μέλη της Λεγεώνας της Τιμής και τα Μέλη του Τάγματος της Αξίας (l’Ordre du Mérite), οργανώνοντας πολιτιστικές εξόδους κάθε δύο μήνες περίπου.

Την διοργάνωση συμμετοχής, μέσα στα πλαίσια της προώθησης της γαλλικής γλώσσας, των Κυπρίων μαθητών και φοιτητών στους διεθνείς ετήσιους  διαγωνισμούς του ΑΜΟΠΑ, κατά την διάρκεια των οποίων είναι σε συναγωνισμό με δεκαπέντε χώρες, στην ποίηση, γραπτή έκφραση της γαλλικής γλώσσας και συγγραφή Νουβέλας.

Ο Σύνδεσμος ΑΜΟΠΑ-ΚΥΠΡΟΣ μέσα στα πλαίσια της προώθησης της γαλλικής γλώσσας βραβεύει με ένα ταξίδι και τριήμερο διαμονή στο Παρίσι τους Κύπριους μαθητές/ μαθήτριες οι οποίοι διαπρέπουν και παίρνουν τα πρώτα βραβεία στους διεθνείς ετήσιους διαγωνισμούς του ΑΜΟΠΑ.

Προσφέροντας το ταξίδι αυτό ο Σύνδεσμος ΑΜΟΠΑ δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παρευρεθούν στην Επιβλητική Τελετή απονομής των Βραβείων που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην μεγαλειώδη αίθουσα του πανεπιστημίου της Σορβόννης και να πάρουν από τα χέρια του Πρέσβη της Κύπρου το τιμητικό τους βραβείο.

Επίσης, ο ΑΜΟΠΑ-ΚΥΠΡΟΣ προσφέρει την ίδια ευκαιρία με ταξίδι και διαμονή στο Παρίσι βραβεύοντας τις δύο καλύτερες φοιτήτριες – απόφοιτες του Πανεπιστημίου Κύπρου (Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία και Ευρωπαϊκές Σπουδές, με επιλογή την Γαλλική γλώσσα).

Le site est conçu et développé par Naamat KADID et le Comité de l’APPF. Tous les documents dans ce site sont utilisés dans un but purement pédagogique; jamais lucratif.

© Tous droits réservés. 2015-2023